Mézes mogyorós keksz gluténmentesen

2008-11-29

sponsored links

Ezt a kekszet a tesómnak csináltam, így karácsony közeledtével liszt nélkül. Van benne minden, ami a karácsonyi hangulathoz kell. Régebben csináltam már finomlisztbõl is, de mivel nõvérem lisztérzékeny, újítanom kellett. Csak fél adag.

Tipp: Ha érzékeny vagy a gluténra ellenõrizd, hogy a sütõporban van-e, sok fajta tartalmazza. Használj helyette szódabikarbónát.

Hozzávalók:
  • 62 g kukoricaliszt
  • 62 g rizsliszt
  • 1 tk sütõpor vagy szódabikarbóna
  • 100 g cukor
  • 2 ek méz
  • 50 g apróra vágott mogyoró
  • 1 tojás
  • negyed tk õrölt szegfûszeg
  • 1 tk mézessüti fûszer
  • fél tk õrölt fahéj
  • 2 tk reszelt citromhéj
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól eldolgozzuk. 20 percre betesszük a hûtõbe. Majd amikor kivettük, fólia között (mert nagyon ragad) 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk és formázzuk (kedvünk szerint), közben ha szükséges utánalisztezünk. A sütõpapírral bélelt tepsibe 5 cmes távolságokra elhelyezzük, és 180 fokos elõmelegített sütõben 12-15 percig sütjük.

Készülhet finomliszbõl is, akkor nem kötelezõ a hûtõ, csak ha nagyon ragad, és lisztezett nyújtódeszkán is dolgozhatunk vele.

Folytats a blogon ... lagrandeepicerie.blogspot.com/2008/11...

sponsored links

Keres?s