Márványos süti

2010-03-10

sponsored links

Ez a süti tegnap este született, mert a kollégák már hiányolták, hogy nem vittem nekik vagy "ezer éve" semmilyen sütit. Ami persze nem igaz, mert például a Marcipános kockából is kaptak, ami nem is olyan rég készült. Valami olyan sütit akartam készíteni aminek minden alapanyaga megtalálható otthon, és nem kell miatta elmenni vásárolni, mert ahhoz tegnap a legkevésbé sem volt kedvem. Így este még mielõtt hazamamentem volna, megnézegettem a kedvenc oldalaimat, hátha találok valami egyszerû de nagyszerû receptet, és íme ez lett az eredménye. A receptet Patricia-nál találtam. Nem egy diétás édesség, így én csak reggel egy falatot ettem belõle, hogy mégis megkóstoljam milyen lett a végeredmény és bizton állíthatom szerintem ez egy elég jól sikerült süti. Könnyen szeletelhetõ, és kávé vagy tea mellé kiváló kisérõ lehet, de még akár egy kevés lekvárral tetején uzsonnának is eltudnám képzelni.
  
 

Hozzávalók:
  • 28 dkg liszt
  • 1 tk sütõpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 tk vanília aroma
  • 4 tojás
  • 10 dkg étcsoki

A csokit vízgõz felett felolvasztuk, majd félrerakjuk, hogy amíg a többi hozzávalóval foglalatoskodunk egy kicsit kihüljön. A tepsinket kivajazzuk (én jénait használok, így elég a vaj ahhoz, hogy szépen kijöttön a süti sütés után), valamint ha kell akkor vágunk az aljába sütõpapírt. A sütõt 165 fokra elõmelegítjük. A lisztet, a sütõport valamint a csipet sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a cukrot a vajjal kikeverjük, ha már szépen kifehéredett akkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Ha ezzel megvagyunk fakanálra váltunk és a tojásos tésztához 3 részletben hozzáadjuk a lisztet. Majd kétfelé vesszük a tésztánkat, és az egyik feléhez hozzákeverjük a felolvasztott csokit. A tésztát belekanalazzuk a formába, úgy hogy egy adag fehér tészta, majd egy adag csokis tészta. Ha elfogyott mindkét tésztánk, akkor egy kés segítségével egy kicsit belekavarunk a sütibe, hogy egy kicsit összekeveredjen a két szinünk. A tészta tetejét elegyengetjük és berakjuk a sütõbe. Nagyjából 80 perc kell neki, hogy megsüljön. Félidõben azért nézzünk rá, ha nagyon sülne a teteje egy fóliával takarjuk le és így süssük tovább.

Folytats a blogon ... vikiakonyhaban.blogspot.com/2010/03/m...

sponsored links

Keres?s