Mángoldos-paradicsomos pite, avagy együk magunkat fiatallá

2010-02-22

sponsored links

A szakácskönyv, amibõl ez a recept is származik, valahogyan kikerült a konyhai vérkeringésbõl, így a minap nagy örömmel vettem újra kézbe. Tele van jobbnál jobb zöldséges és gyümölcsös receptekkel, amik nemcsak finomak, de nagyon jót tesznek az ember testének-lelkének. Ez pedig dr. Struncz Örök fiatalság c. könyve, ami nem kevesebbet igér, mint azt, hogyha az õ útmutatásai szerint étkezünk (és mozgunk is!!), akkor 2 éven belül megfiatalodunk.Véleménye szerint az ember sejtjei 2 évenként megújulnak, így van esély arra, hogy megállítsuk a biológiai óránkat.
Nos, íme egy recept a sok közül, amit már évekkel ezelõtt is többször elkészítettem, akkor is nagyon ízlett, és most is.

tészta
15 dkg teljes õrlésû búzaliszt
10 dkg túró
1 tk sütõpor

2 ek olívaolaj
fél dl tej
rávaló
30 dkg mángold
4 kis paradicsom
1 sonkahagyma (vagy vörös)
2 ek olívaolaj
5 dkg mozarella
1-1,5 dl tej
1 tojás
só, bors
szerecsendió

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, nyújtom, majd egy 26 cm-es formába teszem, villával megszúrkálom. A tészta elég lágy, ragadós, bõven kell lisztezni, de így lesz finom, puha sütés után is. 180 fokos sütõben 10 percig elõsütöm.
Közben a hagymát kettévágom, és nagyon finoman felszeletelem. Az olajon megdinsztelem, majd hozzáadom az apróra darabolt mángoldszárat és együtt pirítom 3-4 percig. Ezután beledobom a feldarabolt mángoldleveleket, és 2 perc párolás után az elõsütött tésztára halmozom. Ráteszem a félbevágott kis paradicsomokat és a mozarella golyókat is.
A tejet a tojással, sóval, borssal, szerecsendióval összekeverem, és ráöntöm a zöldséges tésztára. 180 fokon 35 percig sütöm. Forrón tálalom.

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2010/02/mango...

sponsored links

Keres?s