Málnával töltött alma

2009-04-11

sponsored links

Nem is tudom, egyáltalán receptnek nevezhetõ-e ez a desszert, mindenesetre ezzel kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket :) Amúgy még a Julianna-napi ebédhez készült, nem kapkodtam el a dolgot ;) Ajánlott bármikor, mikor egy nagy étkezés után valami kellemesen savanykásat kíván az ember, de ezt gondolom mondani sem kell. Fagyasztott málnát használtam hozzá, de jó lehet más piros gyümölccsel, és persze frissel is.

Személyenként 1 db közepes nagyságú, savanykás almát meghámozok, félbevágok és kimagozok, majd annyi citromos-cukros (s aki teheti, fahéjas) vízben, amennyi ellepi, félkeményre fõzöm és egy tálra rakom. (A vizet elteszem, és késõbb megiszom). A kiolvadt  málnát lecsöpögtetem, a gyümölcsöt elosztom az almákba, a levet a zselatin (vagy tortabevonó) csomagolása alapján megfõzöm, leöntöm vele a gyümölcsöket, és dermedésig hûtõbe teszem. Ennyi :)

 

A zene pedig az egyik leghúsvétibb, amit ismerek ;) Van benne nyúl meg fû és mindenféle harapnivalók ;)) ... és nagyon retro, vigyázat! ;)

 


Folytats a blogon ... babaesakonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s