Málnás diós kenyér

2010-01-30

sponsored links


Mostanában sokszor sütök õzgerinc formában valamilyen gyümölcsös kenyeret, mert nagyon jól jön az irodában a délutáni szénhidrát éhségkor, vagy egy bögre tea mellé.

Az Olive decemberi számában, az egyik angol lekvár márka által szponzorált cikk ajánlotta az alábbi receptet. Ami nagyon jó benne, hogy gyümölcsös, ezáltal egyáltalán nem fújtós. És mivel a külcsín itt egyáltalán nem számít, ezért fagyasztott málnából is éppolyan jó, mint frissbõl.

Hozzávalók: 20 deka málna (fagyasztott is lehet), 3 ek málna lekvár, 15 deka liszt, 1 tk sütõpor, 15 deka porcukor, 10 deka darált mandula, 5 deka dió durvára vágva, 1 citrom reszelt héja, 17,5 deka vaj, 3 tojás

Melegítsük elõ a sütõt 160 fokra, és vajazzunk ki egy õzgerinc formát.
Keverjük össze a lekvárt és a málnát.
Most dobjuk össze a tésztát. Keverjük össze egy tálban a lisztet, sütõport, porcukrot, a citrom héját, a darált mandulát, a diót és a vajat. Verjük fel a tojásokat és azt is keverjük az elõzõekhez.
A tészta felét kanalazzuk a sütõformába, majd fedjük le a málnaréteggel. Most jöhet a tészta másik fele is.
Mehet a sütõbe 30-40 percre, és kész is van.

Folytats a blogon ... mennyeimignon.blogspot.com/2010/01/ma...

sponsored links

Keres?s