Májpalacsinta

2010-03-16

sponsored links




A maradék csirkemáj hasznosítására született ez a recept, aztán maradt: jó sör - és borkorcsolya, elõétel, vacsora, kinek mi, végül is koncepció kérdése.

Hozzávalók (kb. 10-12 palacsintához)

2 tojás,

tej, liszt

2-3 csirkemáj

fûszer (tetszés szerint, most: só, bors, rózsapaprika, édesnemes paprika, szárított petrezselyem)

csipõs sajt vagy/és sóstúró

sütéshez nagyon kevés olaj


A májakat megfõzöm, mixelem. Hozzáadom a felvert tojásokat, csomómentesre keverem. Felváltva lisztet és tejet adok hozzá, kikeverem a palacsintatésztát, ne legyen túl híg, de ne legyen sûrû sem. (Nagyon kevés liszt jön bele, ez nem lepény.) Sózom, fûszerezem (bõkezûen). Csepp olajat keverek bele a végén.

A palacsintasütõt kikenem olajjal (csak az elsõ palacsinta elõtt), kisütöm a palacsintákat, megszórom sajttal, feltekerem, kész.

Mutatós lett volna saláta meg miegymás ágyon, de nem volt se saláta, se miegymás, csak a havazás és telem sötét, végetérni nem akaró rosszkedve.




Folytats a blogon ... vorosbor.blogspot.com/2010/03/majpala...

sponsored links

Keres?s