Májas batyu.

2008-05-01

sponsored links

A következõ recept gyors, egyszerû. Maga a fõzési mûvelet elsõ ránézésre talán pepecsnek tûnik, de nem az.

Hozzávalók:

Mirelit leveles tészta. 450 dkg-os

80 dkg csirkemáj

1 fej vöröshagyma

olivaolaj

majoránna

bors, só

A salátához.

1 doboz Bonduelle lencse konzerv

20 dkg savanyított zeller

balzsamecet

olivaolaj

cukor, bors, só

Az alapanyagok mennyisége 12 db. muffinformába elegendõ. A leveles tésztát felhasználás elõtt 2 órával kivettem a fagyasztóból. A sütõt 200-fokra elõmelegítettem.

Serpenyõben megpirítom az apróra vágott hagymát, a mûvelet végén szórok rá 2 teáskanál majoránnát, szeletelt fokhagymát, borsot, sót, és a májat. A májat nagyon apróra vágtam.

Kifejezetten nagy lángon ( cél, hogy a máj ne fõtt, hanem pirított legyen ) fakanállal folyamatosan kevergetve pirítgatom, öntök rá vizet (ha van húslét) ügyelve arra, hogy csak annyi lé kerüljön rá amennyit felvesz. Nem kell szaftban tocsognia, de száraz se legyen. A pirítás úgy 6-8 perc.

A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtottam, hogy 12 db. kb. 18x18-as négyzetet kapjak.

Kiolajozott formákba tettem és telepakoltam a pirított hagymás májjal. Négy sarkát összefogva batyut formáztam, megkentem tojássárgájával, sütõbe téve 25-30 perc alatt elkészült.

A saláta.

Az olajat, cukrot, balzsamecetet, borsot összekevertem, ebbe a dresszingbe tettem a lencsét a szeletelt, elõzõleg besózott lilahagymát, és a vékonyra vágott savanyított zellert.



         
                                                                                                                                                              
 


Folytats a blogon ... delicious.freeblog.hu/archives/2008/0...

sponsored links

Keres?s