Máglyarakás

2009-12-18

sponsored links












Hozzávalók:


20 dkg vajas kifli vagy kalács
3 tojás
fél l tej
10 dkg cukor
3 dkg vaj
10 dkg darált dió
10 dkg mazsola vagy aszalt meggy esetleg befõtt
fél dl rum
fél kg alma
3 kanál barackíz

Elkészítése:

Az 1-2 napos süteményeket karikára vágjuk. A tojások sárgáját a cukorral és olvasztott vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet és a felszeletelt süteményre -amit egy mély tálba tettünk- ráöntjük. Egy ideig benne áztatjuk.
Egy szélesebb tûzálló tálat kizsírozunk és az áztatott süteményt belerakjuk rétegenként a rumba áztatott mazsolával, darált dióval meghintve.
Az almát vékony szeletekre vágjuk és a tetejét ezzel beborítjuk.
Jó meleg sütõben 30 percig sütjük.
Közben a tojások fehérjébõl habot verünk, hozzáadjuk a baracklevárt és a megsült tészta tetejére öntjük, elsimítjuk. 10-15 percig gyenge tûznél még addig sütjük amíg a hab jól felemelkedik és kissé megpirul.


Folytats a blogon ... arendas.freeblog.hu/archives/2009/12/...

sponsored links

Keres?s