Mustáros-tejfölös csirkemell

2006-09-14

sponsored links

Ha valaki tud fantáziadúsabb nevet neki, örömmel várom. :) A receptet amúgy Brigi kolleginától ipari kémkedtem, Kaptárlakón teszteltem, de fõztük már vízitúrán, turistagázon is, és mindig sikere volt.

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé, de jó pulykából is
3 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
0,5 l tejföl
3-5 evõkanál mustár
3 evõkanál liszt
olaj

vegeta vagy húsleveskocka
morzsolt tárkony
babérlevél

Így csináld:
A hagymát vágd nagyobb kockákra, a fokhagymát törd össze, a húst mosd meg és kockázd fel. Az olajban kezdd el pirítani a hagymát és a fokhagymát együtt, amikor már levet enged, de még nem barnul, tedd bele a húst is, sózd meg, és addig pirítsd kevergetve, amíg a hús mindenhol kifehéredik. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bõven ellepje, tegyél bele 1-2 húsleves kockát vagy vegetát (szerintem a Mediterrán fajta nagyon illik hozzá), pár babérlevelet és nagyon kevés tárkonyt. Lefedve, kis lángon fõzd kb. 1 órát, amíg a hús teljesen puha nem lesz.
Egy tálban keverd össze a tejfölt a mustárral, és apránként keverd bele a lisztet, majd a keveréket lassan és folyamatosan kevergetve öntsd a húshoz. Forrald még kb. 10 percig.
Spagetti vagy rizs illik hozzá.

Tippek, trükkök:
Lehet bele tenni kukoricát, zöldborsót, sõt az ötletgazda szerint karfiolt is, ezeket kb. féltávnál érdemes beletenni.


Folytats a blogon ... foznijo.freeblog.hu/archives/2006/09/...

sponsored links

Keres?s