Mozzarellás burgonya

2006-05-23

sponsored links

Mozzarellás burgonya - 4 adag

Hozzávalók:
4 közepes burgonya
20 dkg füstölt mozzarella
2 dkg vaj
kakukkfû
õrölt bors

 

A burgonyákat megmossuk, sós forró vízben puhára fõzzük õket. Ha megfõttek, leszûrjük, meghámozzuk. Amikor kihûltek, vízszintesen 3 részre vágjuk õket, óvatosan, nehogy szétessen a krumpli. A rétegek közötti részt enyhén megsózzuk, és a burgonyaszeletek közé 1-1 szelet füstölt mozzarellát helyezünk. Az így keletkezett burgonya-mozzarella-burgonya-mozzarella-burgony "szendvicset" fogvájóval keresztülszúrjuk, hogy ne csússzon szét. Húsevõk körbetekerhetik a burgonyát egy-egy szelet szalonnával vagy sonkával, és utána tûzzék össze a fogvájóval. Kivajazott tûzálló tálba ültetjük õket, a nem húsos verzió esetében meg kell kenni a burgonyák tetejét egy kis olívaolajjal. Ezután megsózzuk, borsozzuk, és beszórjuk a kakukkfûvel. A burgonyák mellé is szórjunk a kakukkfûbõl, és 220 fokra melegített sütõben 15 percig sütjük. Forrón tálaljuk.


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s