Mousse au Chocholate

2009-10-18

sponsored links

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • kétszáz gramm étcsokoládé
  • háromnegyed deci tej
  • egy ek vaj
  • két ek rum

Elkészítés:

A csokit gõzfürdõ felett felolvasztjuk, beleöntjük a tejet, és addig keverjük, míg egynemû, egyszínû, sûrû krém nem lesz belõle. Levesszük a tûzrõl, egy kanál vajat, két kanál rumot szép lassan elkeverünk benne. A tojássárgáják jönnek, egyenként jól elkeverjük, majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük (külön edényben nyilván), és óvatosan a masszába forgatjuk. Ez a nehéz rész, mert egyrészt nem szabad összetörjön a hab, másrészt viszont teljesen egynemûvé kell keverni a fehérjét a csokiszósszal. Most formákba öntjük a habot (szufléformákat használtam), négy adag lesz, és min. 3 órára, de lehet egész éjjelre a hûtõbe tesszük. Tejszínhabbal és mentalevéllel szervíroztam, eléggé szép is lett (meg nyilván isteni finom). Elsõre nehéz, mert állandóan változik a konzisztenciája a masszának, és sose tudja az ember, hogy most ez jó-e így, de bízzatok magatokban, a végeredménybõl lehet visszakövetkeztetni.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2009/10...

sponsored links

Keres?s