Minden kedves Olvasónknak Boldog Új Évet kívánunk!

2010-01-08

sponsored links

Remélem, hogy Mindenki számára nyugalomban, családdal együtt, kellemes gyantaillatot árasztó fenyõfafa mellett telt el a Karácsony és pezsgõs, pezsgõ hangulatban sikerült köszönteni a 2010-es újesztendõt. Szeretném megköszönni, hogy az olvasás mellett, egyre többen kommenteltetek és hozzászólásaitok révén színesítettétek a blogot. Remélem, megbocsátotok azért, hogy csak most írok, de  egy étlapváltást követõ téli ünnepekkel és ebbõl adódó munkával teli idõszak az oka késedelmemnek.

Eljött az újév, a számadás ideje. Annyi minden történt velem, hogy én magam is alig tudom elhinni. Magánemberként és szakemberként is színes volt számomra a 2009-es év. Március 12-én másodmagammal részt vettem a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképzõ Iskola háziversenyén. A szakmai zsûri értékelése alapján Senior kategóriában I. helyezésre értékelték munkánkat. Májusban a ballagás, majd a vizsgák következtek. Hamarosan befejeztem a Danubius Hotel Szakképzõ Iskolás éveimet, ahonnét szakács, pincér és cukrász szakmákkal a kezemben indultam tovább. Ezzel pont került az érettségit követõen elkezdett három éves tanulmányaim végére, majd állás után néztem. Elõtte pihentem egy kicsit a Volt-on, majd hamarosan munkába álltam júliusban egy elsõ osztályú étteremben, szakácsként. Rengeteg dolgot tanultam, láttam, ízleltem. Ez akkora hatással volt rám, hogy másokkal is meg akartam osztani az élményt és Istennek hála, hogy olyan chef keze alá kerültem, aki partner volt ebben. --> Így született meg az igényes szakács blog.
A munkatársaimmal egymásközt, szakmai újságokat és könyveket cserélgettünk, így hamarosan egy "más világban" találtam magam. Munka mellett hála a kollégák rugalmasságának- elkezdtem és megszereztem a jogsim, most pedig nyelvvizsgára készülök. Közben természetesen edzeni jártam, ahogy azt azelõtt is tettem, de az élet ráébresztett arra, hogy egy nap csak 24 órából áll! Nem többõl... Van, ami belefér és van, amire nem jut annyi idõ, mint szeretnénk. Közben egyre jobban gyarapodott a blog tartalma és egyre több ember jelezte felénk, hogy jó, amit teszünk. Kellemes élmény volt számtalan alkalommal hallani a pincérektõl, hogy a vendégek a blogról és rólunk, a szakácsokról érdeklõdtek. "Ez az, az étterem, ahol a szakácsok blogolnak???" "A feleségemnek nagyon megtetszett a blog és arra gondoltunk, hogy megér egy kitérõt...", "Egy barátom ajánlotta...", "...Megláttam és eljöttem, hogy megkóstolhassam..." Ez mind 2009-ben történt.

Sajnos a napokban úgy alakult, hogy be kellett zárni a nagycenki Classic éttermet. Leültünk egy asztalhoz és megbeszéltük a helyzetet, majd pezsgõvel koccintottunk. Hogy mi lesz, késõbb az majd elválik... Ami engem illet: köszönöm, hogy ott dolgozhattam és megismerhettem azt a sok remek embert!

Ezt követõen alig egy héten belül munkába álltam egy soproni étteremben. A szabadidõmben egyelõre, a német nyelvvizsgára készülök, no meg tovább keresem az érdekesebbnél-érdekesebb íz párosításokat... Chefem a nagycenki Széchenyi Kastély szállóban fogja fojtatni áldozatos munkáját.
Remélem, hogy a 2010-es év legalább annyira termékeny lesz, mint az elmúlt év volt számomra. A továbbiakban is biztosan izgalmas témákkal fogunk elõrukkolni.

Üdv:

Kovács Szabolcs

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... igenyesszakacs.blog.hu/2010/01/08/min...

sponsored links

Keres?s