Mi kerüljön a dobozba I.- hát diós kiflikék

2009-01-27

sponsored links

Mi kerüljön a dobozba? Tették fel egy gasztrós újságban a kérdést azzal kapcsolatban, hogy milyen ételeket lehet egyszerûen munkába vinni.
Az én dobozaim teljesen mások voltak. Az én dobozkáim ugyanis karácsonyra készültek.
Egyértelmû volt, hogy valamilyen aprósütemények kerülnek, majd bele, de a pontosítás csak több napnyi gondolkodás után született meg.
A diós kiflikék és a linzerszívek elég egyértelmûek voltak, de fennmaradt a kérdés, hogy mi történjen a sok tojásfehérjével. Internetes gasztroblog-böngészés után találtam rá arra a receptre, amelyikbõl végül elkészítettem a mogyorós habcsókokat. De elõször nézzük meg miért is keletkezett annyi ?felesleges? tojásfehérje.


Hozzávalók:
20 dkg liszt
14 dkg margarin
10 dkg porcukor
? csomag vaníliás cukor
10 dkg darált dió
1 tojás sárgája
1 ek tej

Vaníliás porcukor---sok

A margarint liszttel elmorzsoltam, majd szépen hozzáadtam a többi hozzávalót, amíg egy omlóstészta jellegû tészta keletkezett. Ezt egy csomó órára beraktam hûlni a hûtõbe, közben elkészítettem a tojásfehérjékbõl a következõ poszt mogyorós habcsókját.

A nagy meglepetés akkor ért, amikor Zsuzsa átjött segíteni a kiflikék elkészítésében. Ugyanis a tészta nagyon morzsolódott, amire nem találtunk okot. Meg akkor sem voltam teljesen jó passzban, tehát a kiflik készítését nagyon hamar meguntam és úgy gondoltam, hogy a tél és az ünnepek jegyében inkább készítek hógolyókat.

A kis kifliket majd a gömböket sütõpapírral kibélelt tepsire pakoltam és 180 fokos elõmelegített sütõben 10-12 percig (kóstolóspróba) sütöttem, majd még forrón meghempergettem a vaníliás cukorral összekevert porcukorban.

A sütinek a karácsonyi bulimon, a dobozban és a családi karácsonyon is nagy sikere volt.



Folytats a blogon ... gubomanofoz.blogspot.com/2009/01/mi-k...

sponsored links

Keres?s