Metélõhagymás zsömle

2008-11-14

sponsored links

Járkáltam az egyik hatalmas könyváruházban, s kezembe akadt Ramsay 3 csillagos szakácskönyve. Nem sikerült elájulnom tõle, nekem kicsit túl egoztikus, pedig bírom és szeretem a különleges kajákat, a megfizehetõ kategoriában. De, leértékeltek nagyon sokat könyvet, így szert tettem a kreatív konyha sorozat kenyér címû darabjára. MIvel, jobban szeretem a magam által elkövetett pékárukat, így belefogtam, elsõként a metélõhagymás bagettra esett a választásom, amibõl nálam zsömle lett .

Hozzávalók : 4 csésze ( 1 csésze = 2.5 csésze, vagy bögre ) búzaliszt, 15 g szárított élesztõ,2 csésze langyos víz, 1 1/" ek tengeri só, 3 ek apróra vágott metélõhagyma, 3 ek apróra vágott petrezselyem, 1 tojássárgája, 1 ek víz

Jelzem elõre, hogy nekem nagyon ragacsos lett, de több lisztet nem bírt el, ezért lett nálam zsömle, kanállal raktam a sütõpapírra. A liszet tálba szitáltam, éleztsõt hozzákeverjük.Jön a víz, és a tengeri só. 5 perc alatt lágy tésztát készítünk belõle, elõször lassú, majd a leggyorsabb fokozatra állítva.A petrezselymet, metélõhagymát a kenyértésztába gyúrjuk, kelni hagyjuk. Ezt követõen a tésztából 8 db 15 cm hosszú cipót formázunk, vagy kanállal a sütõpapírra rakjuk, zsömleszerûen.Pihenni hagyjuk meleg helyen, amíg újra megkelnek. Tetejüket bevagdossuk, majd vízzel kevert tojássárgájával megkenjük, 170 fokonkb 45 perc alatt sül készre.


Folytats a blogon ... szazholdaskonyha.freeblog.hu/archives...

sponsored links

Keres?s