Meggyleves és fõtt kukorica (nyári ebéd)

2009-07-24

sponsored links

Bizarr párosítás, nemde?

Pedig ma ezt készítettem...

A meggylevest a Vajaspankón olvastam még korábban...

Ugyanúgy készítettem, csak nem 4 marok meggybõl, hanem 30 dkg-os csomagom volt.

Meg amit még másképp csináltam:)
  • kihagytam a cukrot és a vaníliás cukrot.
  • vaníliaaromát csepegtettem bele, de csak keveset.
  • az édesítéshez pedig mézet használtam, de csak már amikor szobahõmérsékletûre hûlt a leves, akkor kevertem bele.
  • fõzõtejszín helyett bio növényi rizskrémmel habartam
  • teljeskiõrlésû liszt helyett rizslisztet használtam
  • a tetejére kókuszreszelék került
A kép nem lett valami jó, mert siettem, éhes voltam...

Fõtt kukorica:
A kukoricacsöveket megtisztítom, én nem használom fel a csuhéját.
Megfelelõ nagyságú edénybe helyezem a csöveket, feltöltöm vízzel és fedõ alatt puhára fõzöm. Nagyon gyorsan megfõnek a zsenge kis kukoricacsövek..



Folytats a blogon ... harmoniakonyha.blogspot.com/2009/07/m...

sponsored links

Keres?s