Meggyes-gombás saláta - VKF! XXXII.

2010-02-21

sponsored links

Címszavakban: bizarr, egyszerû és gyors.

Hozzávalók:
  • 2 doboz gombakonzerv
  • 1 üveg magozott meggybefõtt
  • 1 fej lila hagyma
  • majonéz (bolti, vagy sk. kevert)

A gombát lecsepegtetem, negyedelem.
A meggybefõtt levét leöntöm (megiszom).
A hagymát kockára vágom.
Ezt mind összekeverem, ráöntöm a majonézt, és kész. Jót tesz neki, ha a hûtõben érleljük egy-két órácskát, de az se baj, ha nem.


 
 Mese a recepthez:
Életem elsõ, és egyben utolsó síeléséhez kapcsolódik a recept. Ritka alkalom, amikor befûznek egy  társasútra, ez volt a második (az elsõ Taskent-Szamarkand-Bukhara, ennek is voltak gasztronómiai vonatkozásai, majd egyszer, ha jó kedvem lesz leírom, egyik címszó a kolera lesz). 

No de visszatérve a síeléshez, a harmadik napon adtam fel, mert minden nagyon csúszott, leginkább én, minden testrészemen. Ekkor átkeltem a francia hegyvidéken, mert az egyik csomagomat egy tõlünk negyedik falucskában szorgosan síelõ buszos útitárs kiszálláskor magáénak tekintette, nekem viszont nem volt tiszta bugyim (sem). 
Gyalog indultam, valahogy a buszok nem jártak napközben, a második falunál feladtam, bekértem magam egy fogadóba, hívattam egy taxit, végre hazaértem, és  ettõl kezdve naponta fõztem 12 fõs baráti társaságunknak (magamra meg mostam).

A recept a társaság egyik tagjától származik, hogy eredetileg honnan, az már örökre rejtély marad.

In Memoriam Kálmán.

Folytats a blogon ... konyhanyelv.blogspot.com/2010/02/megg...

sponsored links

Keres?s