Medvehagymás túró

2009-05-13

sponsored links

Némi elmaradásomat kell pótolnom a medvehagymás idõszakból, hát most megteszem. Az igazat megvallva, egészen az idei évig kimaradt az életembõl a medvehagyma, de mások blogjait olvasgatva engem is elkapott a lelkesedés. Ha ennyien szeretik, biztos nem lehet rossz, és állítólag sokféle gyógyhatással is bír: kedvezõen hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elõsegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért (wikipedia.org). Úgyhogy, amikor megláttam a piacon, rögtön le is csaptam rá. És azonnal a rajongója lettem.

Na persze nem a gyógyhatása, hanem kellemes, fokhagymás íze miatt, és azért, mert annyi finom ételt tudnék elképzelni belõle, hogy ebben a szezonban meg sem tudtam valósítani az összeset. Sebaj, legalább marad új lehetõség jövõre is. :)

Medvehagyma

Kezdjük akkor a legegyszerûbbel, a friss, tavaszi medvehagymás túróval:

Hozzávalók:
családi (kb. 6) adaghoz

50 dkg túró (750 kcal)
2 dl sovány tejföl (270 kcal)
fél csokor medvehagyma
fehérbors

 

Elkészítés:

A medvehagymát megmostam és félcentis csíkokra vágtam, majd hozzákevertem a sóval és fehérborssal ízesített, tejföllel lazított túróhoz.

Medvehagymás túró

Elkészítési idõ: 10 perc

Energiatartalom adagonként: 170 kcal (összesen: 1020 kcal)


Folytats a blogon ... katakonyha.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s