Medvehagymaleves

2009-05-14

sponsored links

És akkor lássuk a másik medvehagymás projektet:

Hozzávalók:
4 tányér leveshez 

1 l húsleves (1 kocka = 30 kcal)
2 dl fõzõtejszín (420 kcal)
egy fej hagyma (kb. 5 dkg = 20 kcal)
egy csokor medvehagyma
bors
fehérbors

Medvehagyma felvágva

Elkészítés:

A medvehagymát megmostam, a levelek alsó részét levágtam, ezt a felét szántam arra, hogy a krémlevesben majd szétpasszírozzam, a legszebb részeket pedig félcentis csíkokra vágtam, hogy majd a végén szórjam a tányérba. A felaprított hagymát és a fél adag medvehagymát a sóval, borssal, fehérborssal ízesített húslevesalapban úgy tíz perc - negyed óra alatt puhára fõztem, majd botmixerrel szétturmixoltam. Ezután felöntöttem tejszínnel, tányérba szedtem, és a felcsíkozott medvehagymalevelekkel megszórtam. Nagyon kellemes, harmonikus ízû levest kaptam, máskor is fogok ilyet.

Medvehagymaleves

Elkészítési idõ: 30 perc

Egy tányér leves energiatartalma: 118 kcal (összesen: 470 kcal)


Folytats a blogon ... katakonyha.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s