Mediterrán kenyér

2007-10-18

sponsored links

Hozzávalók:
1 kis doboz (175 gr) natúr joghurt
10-15 szem ízlés szerinti olajbogyó feldarabolva
3,5 csésze sima liszt (1 csésze: 250 ml)
fél csésze rétesliszt
3 ek. olívaolaj
1 ek. ketchup
1 ek. sikér
2 tk. só
1 tk. cukor
1 tk. balzsamecet
1 késhegynyi Erõs Pista vagy hasonló erõspaprika-készítmény (elhagyható)
2 tk. porélesztõ
kb. fél-3/4 csésze langyos víz

Elkészítés:
A hozzávalókat bedagasztjuk, kétszer kelesztjük, sütjük, kenyérsütõ gépben normál programon.

Tanácsok:
Lehet bele ízlés szerinti fûszereket is keverni, oregano, rozmaring, kakukkfû...
Ketchup helyett még jobb, ha feldarabolt aszalt paradicsomot teszünk bele, 1-2 evõkanálnyit.
Néhány evõkanál reszelt parmezánsajttal készítve még finomabb:)

Ugyanebbõl a tésztából a szokásosnál ízesebb pizza-alapot, vagy baguette-et, pizzacsigákat is készíthetünk.
(tutireceptek)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hazikenyer.blog.hu/2007/10/18/mediter...

sponsored links

Keres?s