Mascarponés sárgarépafõzelék

2010-02-16

sponsored links

Mióta a gyerek intézményesült, totál beszippantotta a hús-krumpli-tészta háromszög, nekem meg különbözõ furmányokat kell kieszelnem, hogy zöldségeket is egyen. Ez a többszöri próbálkozásra kikísérletezett sárgarépafõzelék például egy sikersztori, gyõztem lapátolni. Az is bebizonyosodott, hogy a SRF nemcsak gyerek-horrorkaja tud lenni: nekünk, felnõtteknek is kifejezetten ízlett.

Hozzávalók:

sárgarépa
vaj
tej
kevés liszt
mascarpone
alaplé, ha van
petrezselyemzöld
só, cukor

A sárgarépát nagylyukú reszelõn lereszelem. Vajat forrósítok, megpirítom rajta a répát, majd vízzel/kevés alaplével (jégkockatartóban is szoktam fagyasztani, 2-3 kocka) párolom, cukrozom, sózom.

Ha majdnem puha a répa, kevés lisztet rászórok, azzal pirítom kicsit tovább, majd felöntöm tejjel, és megküldöm egy kis mascarponéval is a selymesség kedvéért. Jó sok apróra vágott petrezselyemmel megszórom és átforralom.

Párolt hússal ettük. Pontos arányokat nem tudok írni, találomra csináltam azon igyekezve, hogy olyan közepesen folyós fõzelékállaga legyen. Az lett.

Lilla receptje volt a kiindulópont.



Folytats a blogon ... hazikoszt.blogspot.com/2010/02/mascar...

sponsored links

Keres?s