Mascalzone Latino

2008-09-22

sponsored links

 A korábbi Budavár étterem helyén nyílt szeptember elején egy apró olasz ristorante, és természetesen azonnal fel is kerekedtünk, hogy kipróbáljuk. Bár a név alapján délolasz specialitásokra számítottam, itt inkább a toszkán konyha remekeit kóstolhatjuk meg Giuseppe Mosti séf tolmácsolásában.

Korábbi munkásságáról: http://www.xpatloop.com/interviews/329/

 Nem is vesztegettük az idõnket és ízlelõbimbóinkat a Pizza-Pasta-Pesce trió egyikére sem, hanem inkább beéecsaptunk a lecsóba - pontosabban a pacalba, azaz a trippa-ba, amely a toszkán konyha egyik alapétele. Rozmaringos burgonyát választottunk mellé köretnek. Ízletes volt, és jókora adag, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.

Desszertnek a ház specialitását, a limoncellós tiramisut kértük. Krémes mascarpone, limoncellóba áztatott kekszdarabkák, vanília egyvelege, a tetején gusztusos csokireszelékkel.

Az árak sem vágtak a földhöz, egy kétszemélyes vacsoráért (bor nélkül, azt majd legközelebb...) kb. 6.000 HUF-t fizettünk.

Ha minden vendég ilyen elégedetten és jóllakottan távozik, akkor valószínûleg elõre kell majd asztalt foglalni az amúgy aprócska, harminc terítékes étteremben.

 Mascalzone Latino, Locanda Mediterranea, 1015 Budapest, Donáti u. 40-42

mascalzonelatinorestaurantinbudapest.blogspot.com/

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... italiano.blog.hu/2008/09/22/mascalzon...

sponsored links

Keres?s