Marokkói lencsesaláta

2009-07-02

sponsored links

Jó példa ez a recept arra, hogy a lencsébõl nem csak nehéz, téli ételeket lehet készíteni. Csak arra figyeljünk, hogy lehetõség szerint barna lencsét használjunk, mert nem szabad a szemeknek szétfõnie.
________________________________________
Hozzávalók:
2 maréknyi barna lencse (már megint nem tudom, az hány dkg.),
15 dkg. feta sajt,
1 piros kaliforniai paprika,
2 paradicsom
2-3 szál újhagyma,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma apróra vágva,
friss petrezselyem,
csipetnyi Rass el hanout (marokkói fûszerkeverék, az Ázisa Boltban kapható),
só,
bors,
olivaolaj,
1 tk. facsart citromlé,
babérlevél.
A lencsét felrakom fõni a babérlevéllel, egy fej egész vöröshagymával, fokhagymával, csipetnyi sóval. Figyelni kell, hogy akkor fejezzük be a fõzést, amikor már puha, de nem fõnek szét a szemek. Ha kész leszûröm, és hagyom kihûlni, a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet eldobom. Közben a paradicsomot és a paprikát kimagozom, apró kockákra vágom, csakúgy mint a feta sajtot, utóbbit persze nagyobb kockákra. A kihûlt lencsével összekeverem a felvágott paprikát, paradicsomot, apró karikákra vágott zöldhagymát, felaprított petrezselymet, és fûszerezem a sóval, borssal, Rass el hanouttal. Hozzáadok egy ek. olivaolajat, valamint a citromlevet, illetve a legvégén a feta sajtot, hogy ne törjön össze. Nem árt, ha áll 20 percet, de azonnal is ehetjük.

Folytats a blogon ... safranysarkany.blogspot.com/2009/07/m...

sponsored links

Keres?s