Marokkói kecskesajtos tekercs

2009-06-27

sponsored links

Némi kitérõ után tehát vissza a marokkói konyhához, legalábbis annak fúziós változatához, tekintettel arra, hogy a tekercsek tésztája won-ton lap az egyszerûség kedvéért. Egyébként nekem nagyon bejönnek ezek a lapocskák, az Ázsia boltban kaphatóak, fagyasztott formában, egy zacskóban van vagy 50-100 lap. A fagyasztóban tartom, és amikor szükségem van rá, kiveszem. Amikor felenged annyira, hogy szétválaszthatóak a lapok, akkor leemelem róla amire szükségem van, a többi megy vissza a fagyasztóba. Ezt az eljárást simán bírja. A kecskesajton kívül töltöttem már bele zöldségragut, fûszeres húst, vagy csak simán juhtúrót zöldfûszerekkel. Váratlan vendégek esetére ideális. Köretnek mindig friss salátát kínálok hozzá.
__________________________________
Hozzávalók: 20-30 won-ton lap, 15 dkg. kecskesajt, 1 ek sûrû, krémes joghurt (ennek hiányában tejföl) friss petrezselyem,
friss menta levél, zöldhagyma ,
só, csipetnyi fekete bors, olaj a sütéshez. A kecskesajtot a joghurttal és a fûszerekkel, mentával, petrezselyemmel, és az apróra vágott zöldhagymával krémesre keverem, egy teáskanálnyit rakok egy won-ton lapra, és feltekerem, a tekercsek végét kicsit megvizezm, hogy jól tapadjon. Forró olajban aranysárgára sütöm, és friss madársalátával tálalom.

Folytats a blogon ... safranysarkany.blogspot.com/2009/06/m...

sponsored links

Keres?s