Marokkói húsgolyók

2009-12-15

sponsored links

Marokkó, Marokkó! Óóó...vagy nem. De itthon is lehet úgy fûszerezni, és nem nagy kunszt elkészíteni a marokkói fûszerezésû ételeket! Ebben az esetben: fasírtokat.
Vegyél néhány extra fûszert, válogasd össze, és gyúrd meg jól a húst! Lássuk az alapokat!

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 30 dkg marha darált hús
  • 1 tojás
  • 1/2 pohár zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili, majoránna, paprika, kakukkfû /thyme/ (összekeverve)/ vagy marokkói fûszerkeverék
  • bors
  • 1 kg krumpli
  • 1 marék borsó
  • vaj
  • 2 dl tejföl

Elkészítési idõ: 40 perc
Készítsük el a fasírtot, de téphetjük simán a húst, így nem kell golyókká formázni, sokkal ízletesebbnek tûnik majd a rusztikus kinézet! A fasírt készítést itt megtaláljátok. A lényeg: a húsba a chili, majoránna, paprika (összekeverve)/ vagy marokkói fûszerkeveréket tegyétek! A mixbõl elég egy-egy kávéskanál! Lehet soknak tûnik, de nem lesz az. Igazi pikáns ízt fog adni az ételünknek!
A marokkói fûszerkeverékbõl (hiperekben kapni) tegyetek bele 2 evõkanállal!

A fasírtot süssétek ki a már említett módon!

A köret:
A krumplit hámozzátok és vágjátok durvább darabokra. Forrásban lévõ vízben fõzzétek félpuhára (a közepesen puha/kemény a jó), majd szûrjétek le. Ezután vajon, kevés borssal és sóval pároljátok meg a borsót, majd amikor már majdnem kész, dobjátok rá a krumplit és süssétek le.

És hogy a tunkolni való se maradjon le: 2 dl tejfölbe reszeljetek le egy gerezd fokhagymát (a reszelõ legkisebb végén), só és bors, majd keverjétek jól össze!

A tejfölös öntetet külön tálban, a többit együtt tálaljuk.

Mellé mehet a vízipipa és a tea is...

***

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hoditasakonyhaban.blog.hu/2009/12/15/...

sponsored links

Keres?s