Marhahúsos lasagne - vasaljunk!
sponsored links
Mert a vas kell a szervezetünknek, szoptatáskor különösen, a marhahús pedig finom.
Hozzávalók:
Nem fõztem, lesz, amilyen lesz, de amúgy sem ezzel kell kezdeni.
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteltem, hozzáadtam a fokhagymát, majd a darált húst, kicsit pirítottam, majd a nagylyukú reszelõn lereszelt sárgarépát adtam hozzá, kevés só, bors, oregánó, lefedtem, kis vizet öntöttem alá, pároltam.
Közben a besamelhez felolvasztottam a vajat, beleszórtam a lisztet, nem pirítottam, csak kevertem egyet, és hozzáöntöttem a hideg tejet. Itt nem egységes a gasztrofront, legtöbben azt írják, hogy forrón kell, én mindig hidegen, bajom eddig nem származott belõle, csomóm sem. Kevergetni viszont kell, hogy véletlenül se. Amikor kész, belekevertem a reszelt sajtot és a szerecsent.
Mikor eddig kész voltam, szemrevételeztem a szögletes jénai és nem jénai készletemet, próbáltam rakosgatni a lapokat, nem passzolt sehogy, de egynek muszáj volt.
Kivajaztam, szabtam bele lapokat, erre öntöttem a marhás ragut, rá a besamelt, újabb lapszabászat, marha, besamel, lap a tetjére.
Mit tegyek, nekem ekkor elfogytak a besamel- és marhakészleteim, lap persze maradt bõven, de az magában mit sem ér.
Így lett nekem 3 réteg tészta, másoknál ötöt láttam, de emiatt nem fojtom a maradék tésztába magam.
Miután elképzelni sem tudtam, hogyan puhul meg a tésztalap, ezért az egészet meglocsoltam kevés vízzel, lefedtem alufóliával, és betoltam a sütõbe (180 fok)
Kb. 3/4 óra múlva kivettem, megszórtam a tetejét reszelt sajttal, visszatoltam.
Grilleztem, pirult, kb 10 perc és kész.
Részletes fázisfotók nem készültek, mert sürgõs sütnivalóm akadt, valamint az is eszembe jutott, hogy 2 éve azért hagytam abba a blogot, mert nagyon idõigényes és macerás egyszerre fõzni, írni és fényképezni. Így ez idõ alatt vagy írtam, vagy fõztem, vagy fényképeztem, de együtt a hármat soha, kíváncsi vagyok meddig lesz hozzá türelmem.
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 db közepes méretû sárgarépa
- só, bors, oregáno ízlés szerint
- 27 dkg durumtésztalap
- 13 dkg sajt
- 6 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 6 dl tej
- egy reszeletnyi szerecsendió
- só
Nem fõztem, lesz, amilyen lesz, de amúgy sem ezzel kell kezdeni.
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteltem, hozzáadtam a fokhagymát, majd a darált húst, kicsit pirítottam, majd a nagylyukú reszelõn lereszelt sárgarépát adtam hozzá, kevés só, bors, oregánó, lefedtem, kis vizet öntöttem alá, pároltam.
Közben a besamelhez felolvasztottam a vajat, beleszórtam a lisztet, nem pirítottam, csak kevertem egyet, és hozzáöntöttem a hideg tejet. Itt nem egységes a gasztrofront, legtöbben azt írják, hogy forrón kell, én mindig hidegen, bajom eddig nem származott belõle, csomóm sem. Kevergetni viszont kell, hogy véletlenül se. Amikor kész, belekevertem a reszelt sajtot és a szerecsent.
Mikor eddig kész voltam, szemrevételeztem a szögletes jénai és nem jénai készletemet, próbáltam rakosgatni a lapokat, nem passzolt sehogy, de egynek muszáj volt.
Kivajaztam, szabtam bele lapokat, erre öntöttem a marhás ragut, rá a besamelt, újabb lapszabászat, marha, besamel, lap a tetjére.
Mit tegyek, nekem ekkor elfogytak a besamel- és marhakészleteim, lap persze maradt bõven, de az magában mit sem ér.
Így lett nekem 3 réteg tészta, másoknál ötöt láttam, de emiatt nem fojtom a maradék tésztába magam.
Miután elképzelni sem tudtam, hogyan puhul meg a tésztalap, ezért az egészet meglocsoltam kevés vízzel, lefedtem alufóliával, és betoltam a sütõbe (180 fok)
Kb. 3/4 óra múlva kivettem, megszórtam a tetejét reszelt sajttal, visszatoltam.
Grilleztem, pirult, kb 10 perc és kész.
Részletes fázisfotók nem készültek, mert sürgõs sütnivalóm akadt, valamint az is eszembe jutott, hogy 2 éve azért hagytam abba a blogot, mert nagyon idõigényes és macerás egyszerre fõzni, írni és fényképezni. Így ez idõ alatt vagy írtam, vagy fõztem, vagy fényképeztem, de együtt a hármat soha, kíváncsi vagyok meddig lesz hozzá türelmem.