Marhahúsos lasagne - vasaljunk!

2010-02-23

sponsored links

Mert a vas kell a szervezetünknek, szoptatáskor különösen, a marhahús pedig finom.


Hozzávalók:
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db közepes méretû sárgarépa
  • só, bors, oregáno ízlés szerint
  • 27 dkg durumtésztalap
  • 13 dkg sajt
Besamelmártás:
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • egy reszeletnyi szerecsendió
No ilyet sem fõztem még, kicsit tanácstalan voltam, hogy mi is legyen ezzel a tésztával, fõzzem elõtte, ne?
Nem fõztem, lesz, amilyen lesz, de amúgy sem ezzel kell kezdeni.

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteltem, hozzáadtam a fokhagymát, majd a darált húst, kicsit pirítottam, majd a nagylyukú reszelõn lereszelt sárgarépát adtam hozzá, kevés só, bors, oregánó, lefedtem, kis vizet öntöttem alá, pároltam.

Közben a besamelhez felolvasztottam a vajat, beleszórtam a lisztet, nem pirítottam, csak kevertem egyet, és hozzáöntöttem a hideg tejet. Itt nem egységes a gasztrofront, legtöbben azt írják, hogy forrón kell, én mindig hidegen, bajom eddig nem származott belõle, csomóm sem. Kevergetni viszont kell, hogy véletlenül se. Amikor kész, belekevertem a reszelt sajtot és a szerecsent.

Mikor eddig kész voltam, szemrevételeztem a szögletes jénai és nem jénai készletemet, próbáltam rakosgatni a lapokat, nem passzolt sehogy, de egynek muszáj volt.
Kivajaztam, szabtam bele lapokat, erre öntöttem a marhás ragut, rá a besamelt, újabb lapszabászat, marha, besamel, lap a tetjére.

Mit tegyek, nekem ekkor elfogytak a besamel- és marhakészleteim, lap persze maradt bõven, de az magában mit sem ér.
Így lett nekem 3 réteg tészta, másoknál ötöt láttam, de emiatt nem fojtom a maradék tésztába magam.
Miután elképzelni sem tudtam, hogyan puhul meg a tésztalap, ezért az egészet meglocsoltam kevés vízzel, lefedtem alufóliával, és betoltam a sütõbe (180 fok)

Kb. 3/4 óra múlva kivettem, megszórtam a tetejét reszelt sajttal, visszatoltam.

Grilleztem, pirult, kb 10 perc és kész.

Részletes fázisfotók nem készültek, mert sürgõs sütnivalóm akadt, valamint az is eszembe jutott, hogy 2 éve azért hagytam abba a blogot, mert nagyon idõigényes és macerás egyszerre fõzni, írni és fényképezni. Így ez idõ alatt vagy írtam, vagy fõztem, vagy fényképeztem, de együtt a hármat soha, kíváncsi vagyok meddig lesz hozzá türelmem.

Folytats a blogon ... konyhanyelv.blogspot.com/2010/02/marh...

sponsored links

Keres?s