Maradékok - III. rész: Egyszerû olasz

2009-12-20

sponsored links

Ünnepek (nem csak karácsony) elõtt, mindig kitakarítom (kieszem) a hûtõt. Mégpedig azért, hogy az ünnepi készülõdés és bevásárlás tiszta lappal (hûtõvel?) induljon! Ilyenkor már jó eséllyel alig van valami a frigóban, de még ezekbõl is össze lehet ütni bármit, ha ügyesek és kreatívok vagyunk!
Most olaszt fõzünk "maradékokból"!

Nálam minden héten van valami olasz ebéd/vacsora. Nem tudok mit tenni: a magyar konyha után a kedvencem!
Íme az aktuális ebéd, jó alapanyag összeválogatással! És elég volt csak benézni a hûtõbe hozzá...

Hozzávalók:
(2 személyre)

  • paprikás szalámi (maradék 10 dkg)
  • 2 dl passata
  • 2 db paradicsom
  • csavart tészta (fél csomag)
  • 10 dkg sajt/füstölt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet húsos szalonna/bacon
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítési idõ: 20 perc
Forrásban lévõ vízben (kevés sóval és fröccsnyi olívaolajjal) tegyük fel a tésztát fõni. Ha nincs otthon csavart tésztánk akkor vegyünk: 200-300.-ft egy csomaggal, ide elég fél csomag. Azért csavartat, mert az apró csavart mintázat jól felszívja/átveszi a finom paradicsomos mártásunkat!
Amíg a tészta fõ, hevítsünk fel egy serpenyõt, ha már meleg öntsünk rá olívaolajat. Dobjuk rá a felcsíkozott húsos szalonnát (bacont), tépkedjük rá a szalámit, és reszeljünk rájuk 2 gerezd fokhagymát. Kevergetve pirítsuk meg, de vigyázva, le ne égjen! Ezután dobjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, és öntsük rá a passatát, majd sózzuk és borsozzuk picit.
Alacsony fokozaton, sûrûn kevergetve fõzzük 15 percig.

Ha a tészta kész szûrjük le, majd vegyük le az elkészült szószt is a tûzrõl és dobjuk bele a tésztát.
Jól forgassuk össze!

A tetejére reszelve a füstölt sajtot ajánlom!
(nekem épp az volt itthon...egy nyúlfarknyi)

Maradékokból finomat?
Simán!

***

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hoditasakonyhaban.blog.hu/2009/12/20/...

sponsored links

Keres?s