Maradékból eredetit, avagy a sütõtök karrierje a reggelizõasztalon VKF! XXXI.

2010-01-24

sponsored links



Sajtkrém sütõtökkel






















Sajtkrém sütõtökkel és curryvel I.


Hozzávalók:
10dkg trappista sajt
5dkg sült tök
1tk mustár
1 csapott tk curry
pici õrölt chili paprika
pici margarin ( ha túl száraz lenne)




Sajtkrém sütõtökkel és curryvel II.


Hozzávalók:
10dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt (pl. Mozzarella)
5dkg sült tök
1tk mustár
1 tk curry

A hozzávalókat a késes aprító poharába tesszük, majd az aprítóval kenhetõvé (körözött állagúra) eldolgozzuk. Sózni nem szükséges, mert a sajt elég sós, de ha a tök nem elég ízletes, pici cukorral korrigálhatjuk.
Kiváló pirított rozskenyéren de friss magvas vagy bármilyen fehér kenyéren kígyóuborkával vagy retekkel is nagyon finom.


Hajdinás szendvicskrém


Hozzávalók:
25 dkg gombás hajdinakása (maradék)
5-10 dkg sült tök
1 ek mustár

A fentiekhez hasonlóan a késes aprítóval krémszerû állagúvá dolgozzuk.
Melegszendvicsnek ketchuppal vagy rozskenyérbõl készült pirítóson igazi ínyencfalat.




Folytats a blogon ... kulonckonyha.blogspot.com/2010/01/mar...

sponsored links

Keres?s