Mandulás süti karamellszósszal
sponsored links
Valamelyik nap felugrottunk egy barátunkhoz megnézni az új lakását, és a konyhában rátaláltam néhány Stahl könyvre. Mivel nekem nincs, így gondoltam, belelapozgatok kicsit, és megakadt a szemem egy sütin, ami elég jónak tûnt, és meglepõ módon minden volt hozzá, még Amaretto is, amit csak úgy találtam a kamrában, de nem jött rosszul. Ez volt a thai curry után. Az elején viszonylag kevés fogyott belõle, fõleg másnap volt sikere, ugyanis annyira elteltünk a curryvel, hogy szinte már gondolni sem bírtunk kajára, és hát ez a karamellkrém nem tartozik a könnyû semmiségek kategóriájába... Viszont tök büszke vagyok magamra, hogy legyõztem a karamelltõl való minden parámat, ugyanis ezt a karamell-készítés dolgot ilyen humbugnak tartottam, hogy persze, a tv-ben nem mutatják, amikor utána kidobják a serpenyõt a beleragadt cuccal együtt... De jelentem, a serpenyõ is túlélte, meg én is. És még finom is lett. Legközelebb majd még messzebb megyek, mondjuk elmegyek egy disznóvágásra. Na jó, azt azért nem. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg mandula serpenyõben megpirítva, leadrálva (sokkal kevesebb idõ egyébként, mint azt gondoltam)
- 10 dkg nagyon puha vaj
- 1 kk mandulaaroma
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg finomliszt
- 1 kk sütõpor
- 15 dkg kristálycukor
- 2,5 dl tejszín
- 2 ek Amaretto