Mandulás mazsolás rizskása

2009-02-07

sponsored links

Bademli ve Üzümlü Pilav tarif tarifi

Hozzávalók
40 dkg rizs
10 dkg vaj
5 dkg mandula
5 dkg mazsola
1 kk só
2 pohár húslé

Elkészítés
A rizst közepes lábasban, melegen ráöntött sós vízben (1 kiskanál sót teszünk bele) 2 órán át áztatjuk, majd leszûrjük. A mandulát kicsi lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Közepes lángon néhány percig forraljuk, majd leszûrjük, hideg vízzel lehûtjük, majd megpucoljuk. A mazsolát megmossuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. A mandulát kicsi serpenyõben a vaj ötödében sûrûn kavargatva pár percig pirítjuk, majd leveszzük a tûzrõl. A húslét átforraljuk, és félretesszük.
A maradék vajat közepes lábasban fölolvasztjuk, majd leszûrjük a mandulát, és az utána maradt vajat is hozzáöntjük. A forró vajba beleöntjük a rizst, és sûrûn kevergetve 8-10 percig fõzzük. Beleöntjük a maradék sót és a húslét, és 2-3 percen át forraljuk, közben néha megkavarjuk. Ezután lefödve, takaréklángon 10 percen át fõzzük. Ezalatt leszûrjük a mazsolát. A 10 perc leteltével beleöntjük a rizsbe a mazsolát és a mandulát. Összekavarjuk, majd lefödve még 8-10 percig fõzük. Ha elfõtt a leve, elzárjuk a tüzet és egy tiszta kendõvel letakarjuk. Erre visszatesszük a lábas födelét, és 15-20 percen át így pihentetjük, majd tálaljuk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... torokkonyha.blog.hu/2009/02/07/mandul...

sponsored links

Keres?s