Majonézes sajtsaláta háromféle sajtból

2009-03-02

sponsored links

Megvolt hát a csirkés gezemice, na de az ember már csak nem készülhet egyfélével, ugye, kellett még mellé valami, ami lehetõleg passzol is hozzá. Mivel nemrégiben betáraztam mindenféle sajtból, adta magát a megoldás: sajtsaláta!

 

Hozzávalók:
kb. hat adaghoz

20 dkg Edami sajt (740 kcal)
25 dkg Ementáli sajt (780 kcal)
15 dkg füstölt Edami sajt (555 kcal)
egy marék dió (kb. 2 dkg = 131 kcal)
2 közepes alma (kb. 20 dkg = 60 kcal)
pici petrezselyem
4 evõkanál majonéz (kb. 8 dkg = 292 kcal)
3 dl 12%-os tejföl (405 kcal)
kb. egy teáskanálnyi mustár (kb. 1 dkg = 10 kcal)
kevés citromlé
kb. egy teáskanálnyi porcukor (kb. 1 dkg = 40 kcal)
pici szerecsendió

bors
fehébors (kb. mokkáskanálnyi mennyiségek, természetesen ízlés szerint)

Elkészítés:

A sajtokat kisebb kockákra vágtam, összekevertem a meghámozott és szintén apró kockákra darabolt almával és a durvára tört dióval, majd összekevertem a tejföllel, mustárral, cukorral, sóval, borssal, fehérborssal, szerecsendióval és apróra vágott petrezselyemmel ízesített majonézzel. Aztán hagytam összeérni az ízeket. Egyféle sajtból is lehetett volna, persze, de így, több fajtával még finomabb. És mindig meglepetés, hogy melyik kerül épp a villára. :)

Majonézes sajtsaláta háromféle sajtból

Elkészítési idõ: kb. 20 perc + 1-2 óra pihentetés

Egy adag energiatartalma: kb. 502 kcal (összesen: kb. 3013 kcal)


Folytats a blogon ... katakonyha.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s