Magyaros tüdõs hurka

2007-10-27

sponsored links

Magyaros tüdõs hurka

Abálni (lassú tûzön fõzni) tesszük fel a következõket:

Torkapecsenye, tüdõ, vese, szív nyelv csepleszháj ( nec ), darabka vékony szalonna.
Ha megfõtt ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.

Egy disznó tüdõs hurkájához 1/2 kg szépen megfõtt (de el nem fõtt) rizst, 25 dkg nyers májat, 2 fej vöröshagymát apróra vágva és zsíron megdinsztelve használunk.

Összekeverjük a hozzávalókat, teszünk bele sót, borsot és egy pici szegfüszeget.
Ezután abból a vízbõl, melyben hurkának valókat abáltuk leszedünk 2 levesmerõ kanálnyi zsíros részt, és a hurkának valóhoz öntjük.

Ha kész, bélbe töltjük - de nem szorosan, nehogy fõzés közben kiszakadjon - végeit elkötjük.
Ha megtöltöttük, forró, de lassú tûzre tesszük fõzni kb. 1/2 óráig. Utána hideg vízbe tesszük és ha kihült, deszkára sorba rakjuk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... disznotor.blog.hu/2007/10/27/http_www...

sponsored links

Keres?s