Macesztorta

2009-04-11

sponsored links

Tortalap http://www.eszemiszom.hu/m.asp?D=RC&Rc=6973 alapján

6 tojás
16 dkg cukor
15 dkg finom maceszliszt
fél citrom héja
2 dkg durvára vágott dióbél (helyett darált dió)

A tojások fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy eloször csak 1 púpozott evokanál cukrot adunk hozzá, a többit apránként, a vége felé szórjuk bele. A tojások sárgáját kikeverjük, 1 evokanál lisztet beledolgozunk, majd a tojáshabba forgatjuk. A többi lisztet, a citromhéjat meg a diót óvatosan - nehogy a fehérjét összetörjük - is belekeverjük. Egy tepsit sütopapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen rákenjük. Elomelegített sütoben, közepes lánggal (180 °C) a tepsire kent lapot 25 percig sütjük.

Krém (nagyjából) http://fuszereslelek.blogspot.com/2009/04/macesztorta.html alapján:

25 dkg vaj 
1 tojás
1 ek kakaópor
10 ek darált dió
10 ek cukor
kis rum

(innen már a saját stílusomban)

tojás, cukor, dió, kakaó összekever, kis vízzel felfõz, vajat beleolvaszt, megkóstol, borzalmasan édesnek talál, rumot löttyint, míg jó nem lesz

kihût, felver, tortát ken


Folytats a blogon ... bevaltreceptek.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s