Lúdlábtorta

2009-01-28

sponsored links

Mostanában kifejezetten könnyen megy az ünnepi vásárlás, hiszen szeretteimnek ételekkel kedveskedek. Eddig nekem úgy tûnik hogy ennek kifejezetten örülnek is, mondjuk nem is csoda, ha olyat kapnak, mint az édesapám születésnapjára alkotott lúdláb torta.

Mert az egyszerûen, minden önámítás és beképzeltség nélkül isteni lett. Mondhatni egy tökéletes gasztronómiai élmény volt számomra. És nem, nemcsak amiatt mert december óta gyakorlatilag nem eszem olyat ami édes, hanem tényleg nagyon finom lett.
De hogy ne csak fényezzem magam, hanem konstruktívan kritizáljak is: a csokival bevonás még közel sem tökéletes. Vagyis az az oldal, ahol bõven volt alapanyag nagyon szép lett, a másikon viszont valahogy úgy meglátszik, hogy most csináltam elõször. Nem baj, a következõ már úgy gondolom jól fog sikerülni.
A receptet a Nagy süteményes könyvben találtam, ahonnan már készítettem korábban is sok finomságot, de amit még gasztromániám elõtt vettem.

És íme a recept:


Hozzávalók:

Tésztához:
3 tojás
3 ek liszt
3 ek cukor
1 ek kakaópor
1 kisebb üveg meggybefõtt (ha nem akarsz nagyon kiszúrni az ünnepelttel akkor magozott)
A krémhez:
1 csomag csokis pudingpor
1 ek kakaópor
3 ek cukor
20 dkg vaj
10 dkg étcsoki
Tetejére:
20 dkg ét tortabevonó csokoládé


A piskóta alaphoz a tojássárgákat a cukorral habosra kevertem, majd szépen nyugisan hozzáadtam a kakaóport és a lisztet és végül a fehérjékbõl vert kemény habot. Egy sütõpapírral kibélelt 26 cm-es tortaformában 180 fokon 20 percig sütöttem. Sülés után hülni hagytam, addig elkészítettem a krémet (a folyamatban nagyon sokat segített Zsuzsa is, természetesen)

A pudingot megfõztem, a plusz cukrot és kakaót is hozzáadtam, majd amikor kész lett a forró masszába belekevertem az apró darabokra tördelt étcsokit. A vajat habosra kevertem, majd hozzáadtam és belekevertem a meggyet.

Mivel nem tudtam elképzelni hogyan viselkedik a krém a tortaforma szélét rátettem a tésztára és így lapátoltam rá. Amikor megszilárdult az egészet bevontam a gõzfürdõn felmelegített csokoládéval.

Díszíteni is díszítettem:)

Folytats a blogon ... gubomanofoz.blogspot.com/2009/01/ludl...

sponsored links

Keres?s