Leves uborkából

2008-08-19

sponsored links

Magamhoz képest szokatlan gyakoriságban készülnek a levesek a konyhámban. Most következzen a már említett, Ráspi étteremben kóstolt hideg uborkaleves pécsi verziója.

Hozzávalók három fõ részére:
2 db kígyóuborka (összesen kb. 600 g)
200 g créme fraîche
150 ml ásványvíz
1 duci gerezd fokhagyma
2 ek finomra vágott kapor

2 csipet frissen õrölt fehér bors
1/2 tk Xantana
tetejére
fél maréknyi tökmag

Elkészítés:

Az alaposan megtisztított uborkát nagyobb darabokra vágjuk, turmixgépbe dobjuk, pürésítjük.

Hozzáadjuk a créme fraîche-t, a vizet, a kaprot, a fokhagymát, a Xantana port és sóval, borssal ízesítjük. Még egyszer bekapcsoljuk a turmixot.

Légmentesen lezárva hûtõbe tesszük pár órára.

Tálalás elõtt, felhevített, száraz serpenyõben illatosra pirítjuk a tökmagot és ezt szórjuk a leves tetejére.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... nosalty.blog.hu/2008/08/19/uborkaleves

sponsored links

Keres?s