Let me introduce you...

2009-05-02

sponsored links

Kissé szégyenlem, de tegnapig még a létezésérõl sem tudtam. Azaz ismerem a leszármazottait, szeretem is õket, zölden inkább, de fehéren is. Azt is tudtam, hogy fehérspárgáéknál elõfordulnak egészen duci változatok is, no de ez...

Bemutatom az anyaspárgát:



Brutális, legalább 2 ujjnyi vastagságú, kb 15 centis, családom által kukinak aposztrofált fehér spárgasípok, melyek az éves ritkítás áldozatai lettek a termelõnél. Ebbõl következik, hogy évente kb 1 alkalommal lehet hozzájutni, és a termelõ szerint akkor is az éttermek viszik el az összeset. Beszerzési helye a Fény utcai piac, és egyébként biogazdálkodásból való.
Egy gyors hámozás után akár nyersen is fogyasztható. Természesen ez csak elhivatottaknak ajánlott, mert az ízét úgy lehetne leírni, hogy mint a frissen fejtett borsó egy elég nagy lehelletnyi keserûséggel. Vagy ahogy a családi kupaktanács leírta: érdekes.
Sokat próbált nõvér szerint érdemes nyers salátának, baconba tekerve kissé megsütve vagy rántva kipróbálni.

Folytats a blogon ... konyhapult.blogspot.com/2009/05/let-m...

sponsored links

Keres?s