Lepcsánka kicsit másképp

2008-04-17

sponsored links

Gondoltam, mostmár ideje lenne, hogy felhasználjam az otthon lévõ burgonyáink (ahogy itt hívják Erdäpfel, azaz földi alma ;) )... eszembejutott egy régen készített, de szeretett étel, a lepcsánka, avagy tocsni.

Hogy kicsit másmilyen legyen, mint az "alaprecept", sárgarépát is tettem bele.

Szerencsémre kaptunk egy nagyon szuper konyhai gépet, aminek egyik fele turmix, a másik pedig nagyon okos szerkezet, ami többek között bármit lereszel (csokit, sajtot, zöldséget,...), így megint elõvettem.

1) Elõször az óriási krumplikat reszeltem le, majd a több darab sárgarépát, vágtam bele
hagymákat és szembesültem vele, hogy ebbõl igencsak szép adag lepcsánka lesz :)

 

lepcsanka alapanyagok
Alapanyagok

 

2) Összekevertem.

3) Tettem hozzá két tojást, némi lisztet, csipet sót.

4) Jól összedolgoztam és kanállal adagolva, kisütöttem a lepényeket.

5) Közben spenót krémet készítettem.
(ez mélyhûtöttbõl készült most az igazat megvalva)


lepcsanka spenottal

Sárgarépás lepcsánka hegy spenóttal ;)

 


Folytats a blogon ... aprosef.freeblog.hu/archives/2008/04/...

sponsored links

Keres?s