Lecsó

2007-08-10

sponsored links

Eljött a lecsó szezon is. Én úgy gondoltam lecsót mindenki tud fõzni, de a barátnõm bebizonyitóta nem igy van.

Lecsó

ami mindig kell bele: hagyma, paprika, paradicsom, oliva olaj, só, pirospaprika

ami még finom bele: zöldségzöldje, alma, füstölt szalonna

A hagymát apró kockára vágom, paradicsomot, paprikát felapritom, a szalonnát zsirjára sütöm, a szalonna darabokat kiveszem, és a visszamaradó zsirban (vagy oliva olajban) sütöm meg a hagymát, pirospaprikát szórok bele, majd beleöntöm a paprikát és a paradicsomot, lefedem és gyakori rázokatás mellett saját levében párolom, vissza rakom bele a sült szalonna darabokat, és megsózom. Ha szükséges egy kis vizet adok hozzá. Fõzhetünk benne lecsó kolbászt, debrecenit, vagy süthetünk mellé pár szelet húsikát.

Feldobja az izét a petrezselyem, az apró kockákra vágott és belefõzött alma, elveszi a rosszabb minõségû paprika kisé rossz izét.
Nem foglalkoztam még a köret kérdésével. Anyukám mindig nokedlivel készitette, én rizzsel szeretem, a párom pedig héjában fõtt vagy sült burgonyával.

 


Folytats a blogon ... mai-kaja.freeblog.hu/archives/2007/08...

sponsored links

Keres?s