Leberkas

2008-06-13

sponsored links

Hétvégi bevásárlás közben megkívántam a leberkäse-t és hogy érdekesebb legyen, olyat vettünk, amit nekünk kell elkészítenünk.

 

 

leberkas
Leberkas

 

 

 

Ez a különlegesség is a bajoroktól származik.

Karl Theodor fõnemes hentese találta ki, 1776-ban.
Nevét, ha lefordítjuk, "májsajt", de egyiket sem tartalmazza.

Marhahús, zsíros disznóhús, szalonna, víz, hagyma, só, és majoranna alkotja, ezeket darálják össze és egy jellegzetes formára megsütik.


Általában frissen sülve, zsemlével vagy pereccel árulják.

 

 

leberkas pepi
Leberkas pepi

 

 

Mivel 50 percig kell, 150-170 oC-on sütni, ezért betettünk egy bögrést is, mindenféle gyümivel megrakva. :)

 

 

bögres torta ujra
Frissen sülve

 

 

 

szelet bögrés
Gyümitorta

 

 

 

 


Folytats a blogon ... aprosef.freeblog.hu/archives/2008/06/...

sponsored links

Keres?s