Lazac kéksajtos bundában

2008-07-30

sponsored links

Az enoteca CORSO séfbisztrójában ettünk hasonló halas fogást. Megpróbáltam itthon reprodukálni: majdnem olyan finom lett, mint az éttermben:-).

Hozzávalók három fõ részére:

3 db lazacfilé (egyenként kb. 160 grammos)
150 g kéksajt
80 g szobahõmérsékletû vaj
1 tk finomra vágott kakukkfû
1 tk finomra vágott rozmaring
4 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

A kéksajtot tálba tesszük és villával kissé összetördeljük.

Hozzákeverjük a vajat, a zöldfûszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát.

Fóliára tesszük és ügyesen hengert formálunk a most még meglehetõsen lágy masszából. Háromnegyed órára a mélyhûtõbe tesszük, hogy megkeményedjen és szeleteni lehessen a belõle.

A sütõt elõmelegítjük 200 fokra (alul felül álláson). Egy tepsit alufóliával bélelünk, ráfektetjük a lazaszeleteket, bõrös oldalukkal lefelé.

A hengerbõl kb. 5-6 milliméteres szeleteket vágunk és beborítjuk velük a lazacok tetejét.

Az elõmelegített sütõbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a kéksajtos bunda is kap már egy kis színt.
 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... nosalty.blog.hu/2008/07/30/lazac_keks...

sponsored links

Keres?s