Könnyû almás süti

2009-02-03

sponsored links

Ezt a sütit nagyon sok éve sütöm. Könnyû és egyszerû. Az érdekes benne az, hogy semmilyen zsíradékra nincs szükség, se vajra, se olajra, se tejfölre, a tésztát a pici almadarabok fogják össze. A finom fahéj illata már sütés közben bejárja a konyhát ;)))

Hozzávalók:

  • 3 nagy tojás
  • 10 dkg nádmelaszos barnacukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • késhegynyi fahéj és szegfûszeg
  • vanília aroma
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 cs. sütõpor
  • kb. 3 nagyobb alma (összesen 50-60 dkg)

A tojásokat a cukorral habosra keverem és lassan belekanalazgatom a sütõporos lisztet. Elég sûrû, ragacsos massza lesz. Az almákat félbevágom, meghámozom és fél alma kivételével apró, kb. fél cm-es kockára vágom õket. Az apró almakockákat belekeverem a lisztes masszába. Kivajazott kerek formába öntöm, a megmaradt fél almát vékony cikkekre vágom és a massza tetejére elrendezem.

160°C-on kb. 45 percig sütöm. Az utolsó 15 percben érdemes letakarni a sütit, hogy a közepe is biztosan megsüljön. Itt sem maradhat el a szokásos tûpróba.


Folytats a blogon ... destinazioneparadiso.freeblog.hu/arch...

sponsored links

Keres?s