Kókusztorony

2009-07-30

sponsored links

A tésztához:
6 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és fél dl vízzel habosra keverünk, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, 3 dkg kakaót és fél csomag sütõport, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütõpapírral kibélelt tepsiben tûpróbáig sütjük. Ha kihûlt kb. 3 cm-es kerek formákat szúrunk ki a lapból.

A krémhez:
2 dl tejet elkeverünk 20 dkg rétesliszttel, belekeverjük 6 dl forrásban lévõ tejbe, adunk hozzá 2 csomag vaníliás cukrot, majd hagyjuk kihûlni. 30 dkg margarint habosra keverünk 25 dkg cukorral, és a lehûtött krémhez adjuk.

A piskótakorongokat félbevágjuk, krémet kenünk közé. Az oldalát is körbekenjük és kókuszreszelékbe hempergetjük.

A csokimázhoz:
10 dkg margarint és 16 dkg étcsokoládét fõz felett megolvasztunk, és a hengerek tetejét bekenjük vele.

Az elkészült sütiket hûtõbe tesszük.

 


Folytats a blogon ... fozocske.freeblog.hu/archives/2009/07...

sponsored links

Keres?s