Kókuszos ricottatorta Kati kedvére

2009-09-05

sponsored links

Kati barátnõm születésnapja, csokis-kókuszos ízek iránti rajongása, no meg persze Dolce Vita kekszes tortái és azok közül a ricottás-narancsos Anyu névnapján nagy sikerrel debütált változata ihlette ezt a tortát.

A kókusznak: ízének, illatának, zamatának én is lelkes rajongója vagyok, így foglalkoztatott már a gondolat egy ideje, hogyan lehetne mindezt egy mutatós, egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ, mégis könnyû (nem vajas vagy túlságosan édes) desszertben megfogalmazni.
Dolce Vita kekszes tortái adták meg a végsõ lökést, inspirációt.

Végeredményként egy igazán mutatós ? szerintem gyönyörû a hófehér, már-már habos kókuszos krém és a mélybarna kekszes alap kontrasztja ? kellemesen kókuszos, remekül szeletelhetõ, villámgyorsan elkészíthetõ, nem túl édes és egészen könnyû desszert sikeredett?

Kókuszos ricottatorta

Hozzávalók: (egy 18 cm-es tortaformához)
15 dkg teljes kiõrlésû kakaós keksz (Gyõri Édest használtam)
50 dkg ricotta
8 dkg vaj (biót használtam)
9 dkg kókuszreszelék (bio volt ez is)
4 dkg kókusztejpor (Vegabond natúr termék)
5 dkg méz (termelõtõl vásárolt akácmézet használtam)

Elkészítés:
Késes robotgépben porrá zúztam a kekszet. Alaposan összedolgoztam a megolvasztott vajjal, majd a tortaforma aljába lapogattam, úgy hogy homogén ?tésztát? kapjak.
A ricottát kikevertem a kókuszreszelékkel, a kókusztejporral és a mézzel.
A kókuszos ricottakrémet a kekszes alapra simítottam.
Egy éjszakát pihent a hûtõben, de biztos vagyok benne, hogy néhány óra állás után már nyugodtan szeletelhetõ.
Vékonypengéjû késsel óvatosan körbevágtam a tortát, mielõtt lekapcsoltam róla a formát.



Folytats a blogon ... cuisineadele.blogspot.com/2009/09/kok...

sponsored links

Keres?s