Kókuszos keksz és tömegnyomás (PO)

2009-02-28

sponsored links

Írtam, hogy mostanában sok kókuszosat sütök, ez a recept is egybõl megtetszett a Lecker magazin legutóbbi számából. Még aznap megsütöttem, amint megvettem az újságot. Kicsit tovább kellett volna sütni, így nem lett ropogós, inkább puha. Erdetileg csak áfonyával készült, de annyi nem volt itthon, így meggyel pótoltam. Ugyanezt a kekszet már Ízbolygó is megsütötte, õ jóval kevesebb cukrot (mézet) tett bele, így utólag igaza van...

Kókuszos-áfonyás-meggyes keksz

Kókuszos keksz

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 18 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg aszalt vörösáfonya
  • 6 dkg aszalt meggy

A vajat a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a tojást. A lisztet egy csipet sóval rászitáljuk és összekeverjük. A kókuszreszeléket és a szárított bogyókyt hozzáadjuk. Kanállal a sütõpapírral borított tepsibe kis halmokat teszünk, kicsit ellapítjuk. 180 fokon megsütjük.

Forrás: Lecker 2009/3

A tömeg nyomására itt egy kép a dedrõl, amint éppen sétára készül szikrázó téli napsütésben:

Ded


Folytats a blogon ... kalinka.blogol.hu/?perm=2290459

sponsored links

Keres?s