Kókuszos keksz

2008-09-26

sponsored links

Mindenek elõtt, le kell szögeznem, csak és kizárólag azért lett kókuszos ez a süti is, mert elég sok kókusz maradt véletlenül felhasználatlanul.
Mielõtt bárki arra gondolna, hogy megint a kókusz iránti vágyam gyõzött, az téved... ;-)

Ráadásul ez egy olyan egyszerû, finom és sokáig eltartható nassolnivaló, hogy nem hagyhattam ki.

Hát nem guszták?


Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj (hideg)
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 tojás
  • 1-2 kanál hideg víz
  • egy citrom reszelt héjja

A hideg vajat a lisztel és a kókuszreszelékkel morzsásra kevertem, ezután adtam hozzá a porcukrot, a citromhéjjat, végül pedig az egy tojás sárgáját és a vizet.


Így már össze is tudtam gyúrni, de sokáig nem gyömöszöltem, mert a vaj felolvadt volna a kezem melegétõl.
Alufóliába csomagoltam és jégre tettem egy bõ fél órára. Igy nem kell annyit várni, mintha csak a sima hûtõbe tenném, akkor egy órát kéne pihennie.

Ezután lisztezett felületen vékonyra (kb 2-3 mm) kinyújtottam, majd csinos kis virágformával kekszeket szaggattam belõle.


Sütõpapírral bélelt tepsire tettem, és 180-200 fokon 10-15 perc alatt készre sütöttem õket.


A nagy lendületben el is felejtettem megkenni a tetejüket a tojás fehérjével, ám ez csak akkor hasított velém, mikor már rég a sütõben voltak, és Öcsi kérdezte, van-e még valami célom ezzel a fehérjével.:-)

De így is szuper finomak lettek, talán nem olyan fényesek, de az élevezeti értékükbõl cseppet sem veszítettek!Szerintem fém dobozban hosszabb ideig is eltarthatóak, ám ezt most nem volt lehetõségem tapasztalni... ;-)


 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyha-lakok.blog.hu/2008/09/26/kokus...

sponsored links

Keres?s