Kócos túrós

2009-06-08

sponsored links

Gyorsan kell irnom mert mindjárt lemerül a laptop, nem beszélve arról hogy most kezdõdött a Szökés amit egyetlen sorozatként igen nagy érdeklõdéssel követünk...

A süti Norbi Vallomás c. könyvének nyomán készült, a süti baromi finom, recept hibátlan csak kb lakodalmi adag, igy én megfeleztem...

Kócos túrós (Update 1)

12.5dkg update süti liszt

12.5dkg teljes kiõrlésü búzaliszt

20dkg margarin

1/2 csomag sütõpor

3ek kakaópor

édesitõszer

3 tojás

40dkg sovány túró

1/2 citrom

vanilia aroma

1csomag vanilia puding

A lisztet a sütõporral, kakaóval, margarinnal szétmorzsoljuk majd 1 tojással, édesitõszerrel és annyi tejjel összegyúrjuk hogy kemény tésztát kapjunk. Fagyasztóba tesszük pihenni hogy minél keményebb, reszelhetõ tészta legyen. Közben a margarint az édesitõszerrel, vanilia aromával, reszelt citromhéjjal, a levével és a 2 tojás sárgájával habosra verjük. Hozzáadjuk a túrót majd felverjük a 2 tojás fehérjét habbá, és beleforgatjuk a túrós masszába. A tésztát kivesszük a fagyóból, kettévágjuk. A felét belereszeljük egy kiolajozott kisebb tepsi aljába, rákenjük a túrós masszát majd a tetejére reszeljük a tészta másik felét. A reszelés miatt fontos hogy keményre hütsük a tésztát különben igen szenvedõs a reszelés. 190 fokon sütjük, sajnos nem emlékszem mennyi kellett neki, figyelni kell. Amikor szilárd a tészta jó.

Nagyon finom volt, nálunk óriási sikert aratott!


Folytats a blogon ... fogyikonyha.freeblog.hu/archives/2009...

sponsored links

Keres?s