Késarzenál

2009-03-10

sponsored links

Kés az mindig kell. Na de nem akármilyen, a vacak kés büntetés. És én már eleget büntettem magam. Na de akkor mi akadályozott meg abban, hogy igazán jó késeket vegyek? Ha azt mondom: az ár, szerintem senki nem lepõdik meg. Na de most! Hála a Spar pontgyûjtõ akciójának, valamint kedves barátaim nagylelkû segítségének (mifelénk ugyanis nincs ilyen bolt, azaz van, csak messzebb, mint egy parasztköpés, ehm), szert tettem néhány Zwilling késre.

Eddig egy volt, amivel meg voltam elégedve, egy Tupperware elõkészítõ kés, kisebb zöldségekhez, reggelizéshez, sõt, még a rántott húshoz is ezt használtam, idõnként élezni kell, de ezt legalább lehet, a többi kis vacakkal ellentétben. Félreértés ne essék, nem azt állítom, hogy ez maga a hûdejó, csak az én szegényes viszonyítási alapomhoz képest megtartandónak számít. :) 

Tupperware elõkészítõ kés

A mostani kínálat (katt):

Zwilling kések

Nekem ezeket sikerült a konyhámévá tennem (a leírás szerintük van így, nem én fogalmaztam):

ZÖLDSÉGKÉS
Kisméretû, könnyû, sokoldalú kés vékony pengével és egyenes vágóéllel.

SZAKÁCSKÉS
A hivatásos és hobbiszakácsok kedvence, amely egyaránt jól aprítja a húsokat és a fûszernövényeket. Masszív, nehéz kés, széles és erõs pengével valamint precíz vágóéllel.

KENYÉRVÁGÓ KÉS
Különlegesen fogazott pengéjû kés, kifejezetten kenyérvágásra. Tökéletes szelet minden kenyérbõl!

SANTOKU KÉS
Ázsiai stílusú kés, széles pengével és különleges, úgynevezett RAZOR EDGE borotvaéles vágóéllel. Az ázsiai konyha mindenese a húsok, halak és zöldségek szeletelésében egyaránt kiváló.

Egyelõre tesztüzem van, kíváncsi vagyok*... :)


1731 óta vannak a piacon. Csak tudhatnak valamit...


Folytats a blogon ... katakonyha.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s