kémfotók az Operabálról
sponsored links
Az idén 15. alkalommal megrendezésre kerülõ Operabál vacsoramenüjérõl készült kémfotókat sosztjuk meg blogolvasóinkkal. Elõször a bálok történetében tenderen versenyeztették meg a vacsorát beszállító céget, ami idén a Harmath Csaba vezette Arena Catering lett. A neves jelentkezõk közül szakmai zsûri (az utóbbi esztendõben megannyi díjat bezsebelõ, Bíró Lajos (Bock Bisztró) vezetésével) választotta ki a legjobbat. Az ételsor összeállításában Segal Viktor segédkezett az Aréna séfjének, Varga Rolandnak, a desszertek felelõse pedig Magyarország "élcukrásza", Mihályi László volt.
Páholymenü:
Minden asztalon olívaolaj és balzsamecet, frissen sült péksütemények, vegyes zöldsaláta fogadja az érkezõket.
elsõ felvonás: Hideg vizitorma velouté cr?me fraîche habbal, Füstölt kardhal mousse pácolt lime-os cukkíni coulis-val, Angol zeller St. Agur sajtkrémmel, Focaccia rukkola pestoval és parmezánforgácsokkal
második felvonás: Angolos szarvasgerinc juharszuppal karamellizált tökmag krusztában, sütõtök relish-sel, Carpaccio duo: thai pácolt vörös tonhalfilé és kurkumában marinált karfiol, Leveles parajjal, félig szárított koktélparadicsommal és ricottával töltött jérce supr?me, extra szûz olívaolaj zselésítve, Libamáj tortácska Granny Smith almával és füstölt angolnával préselve, zöldalmás édeskömény krém, Köretek: friss gyömbérrel grillezett édeskömény, héjában sült édesburgonya málnaecettel, olívában sült céklakockák turbolyával
vegetáriánus verzióban: Szezámolajban pirított pak choi szezámmaggal, Párolt bébi édeskömény shi take gombával, Mandarinolajos sütõtökkrém sült sütõtök szeletekkel, Mediterrán zöldség terrine vörös és zöld házi pestoval, Köretek: padlizsán chips, gyömbérrel karamellizált rozmaringos karalábé, currys tapioca, mangós polenta
harmadik felvonás: Újragondolt lúdláb torta, Soleila desszert (déli gyümölcsökbõl)
záró felvonás: Sainte Maure (fekete) kecskesajt ? campari mézes dió, Érett Taleggio ? lépes mézzel, St. Agur kéksajt ? aszalt körte és sárgabarack, Érett Mimolette ? kék és fehér szõlõ, 36 hónapos parmezán ? birsalmasajt balzsamecet redukcióval