Káposztás pite

2009-04-07

sponsored links

Ha a boltban valami rámmosolyog, megveszem. Legalábbis gyakran elõfordul. Így volt ez a múlt héten is, mikor egy szép kis káposztával  kezdtünk el szemezni. De minek az nekem? Már tele a kosár zöldségekkel, nem kell még ez is melléjük. Töprengtem egy darabig, majd elindultam tovább, folytatva a módszeres pakolást. A dolog viszont nem hagyott nyugodni, nekem bizony kell az a káposzta. Na vissza az áruház elejére. Vegyem? Ne vegyem? Újra gondolkodóba estem, végül a tanácstalanságom csúcspontján egy határozott mozdulattal belekerült a kosaramba a paradicsom és a fejessaláta közé.

 

Tegnap este végül eszembe jutott szerencsétlen jószág, gondoltam, ma kéne kezdeni vele valamit. De mit? A saláta ötletét azonnal elvetettem, a káposztás tésztát meg túl unalmasnak találtam. Megvan! Pite lesz belõle.

 

Eddig jutottam el a mai ebédet illetõen. A többi már adta magát, mikor elkezdtem az alapanyagokat kipakolni a konyhaszekrényre. De csvarintottam a dolgon, nem a hagyományos omlós tésztával sütöttem, hanem a következõvel.

 

Hozzávalók a tésztához:

200 g Update liszt palacsaintához

100 g zabkorpa

90 g feta

1 tojássárgája

2 ek tejföl

 

Hozzávalók a töltelékhez:

600 g káposzta

só, bors, ízlés szerint

víz a pároláshoz

 

Az elkészítés nagyon könnyû. A töltelékkel kezdtem. Lereszeltem a káposztát, fûszereztem, majd kevés vízzel megpároltam. Félretettem hûlni.

A fetát elmorzsoltam a lisztes keverékkel, hozzáadtam a tojást, aztán tésztává gyúrtam. Nagy kerek lappé nyújtottam, bõven nagyobbra, mint a tepsi, hogy az oldalát is befedje a tészta, aztán belesimítottam egy 23 cm átmérõjû piteformába. Nem vajaztam  ki, mert az enyém tapadásmentes, de ez a tepsitõl függ. Elsimítottam rajta a káposztás tölteléket, majd 200 fokra elõmelegített sütõben úgy fél órát sütöttem.

Hm... Nem mondom, hogy rossz lett...


Folytats a blogon ... sutieshusi.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s