Káposztás húsételek

2007-10-03

sponsored links





Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!








TOROS KÁPOSZTA

Legfinomabb ha vegyes húsokból készítjük (zsíroshús, színhús és köröm).

Zsíron megfonnyasztunk 2 fej vöröshagymát, és beletesszük a húsokat. Megszórjuk édes paprikával, felöntjük kb. kétszer annyi vízzel.

Amikor  már félig megfõtt, hozzáadjuk a vágott savanyú káposztát. Ha szükséges, most sózzuk. Együtt készre fõzzük.
Ne legyen leveses az állaga!








LUCSKOS KÁPOSZTA

1 Kg soványabb sertésoldalast darabokra vágjuk és annyi vízben tesszük fel fõni, amennyi éppen ellepi.
Amikor már félig puha, a laskára vágott 1 kg fehérkáposztát,1 csokor kaprot és 1 marék csombort is beletesszük. Lefedve, lassú tûzön megpároljuk.

Ezután rántást készítünk úgy, hogy 1 evõkanál zsíron 2 evõkanál lisztet világos barnára pirítunk. Besûrítjük vele a káposztát és összeforraljuk.

Tálaláskor a csombort meg a kaprot kidobjuk belõle.
Gazdagon megtejfölözve tálaljuk.








KORHELY LEVES

Rántás készítéssel kezdünk, vagyis 1 evõkanál zsíron 1 evõkanál lisztet világos barnára pirítunk, pirospaprikával megszórjuk.
Beleteszünk 1/2 kg kifacsart apróra vágott savanyú (hordós) káposztát, és 1 liter vízzel felengedjük.

Külön vízben megfõzünk egy füstölt csülköt. Ha megfõtt a húst kockára vágjuk, és levével együtt a káposztához öntjük, és jó puhára fõzzük.

Tálalás elõtt tejfölt rakunk bele.





Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... disznotor.blog.hu/2007/10/03/kaposzta...

sponsored links

Keres?s