Kukoricás-currys csirkesaláta

2009-03-01

sponsored links

Péntek estére vendégeket vártam. llyenkor mindig összedobunk valamit, és adunk a fogyókúrának egy kicsit. Sokszor csináltam már ilyen salátát, mert mindenféle társaságomban elég népszerû, egyszer régen már ebben a csapatban is elsütöttem, s lám, valaki emlékezett is rá, és megszavazta, hogy ilyen legyen megint. Nagyon nem tiltakoztam. :)

 

Hozzávalók:
kb. négy adaghoz

1 egész csirkemell (kb. 40 dkg = 440 kcal)
1 húsleveskocka (nem számolom bele, mert csak a fõzéshez kell, nem mintha sokat számítana :D)
1 kukoricakonzerv (39 dkg = 460 kcal)
egy közepes fej hagyma (5 dkg = 20 kcal)
4 evõkanál majonéz (kb. 8 dkg = 292 kcal)
3 dl 12%-os tejföl (405 kcal)
kb. egy teáskanálnyi mustár (kb. 1 dkg = 10 kcal)
kb. egy teáskanálnyi porcukor (kb. 1 dkg = 40 kcal)
kb. két teáskanál curry

bors
fehébors (kb. mokkáskanálnyi mennyiségek, természetesen ízlés szerint)

Kukoricás-currys csirkesaláta

Elkészítés:

A csirkemellet egy húsleveskockával és némi sóval ízesített vízben úgy fél óra alatt megfõzöm. Ha praktikus akarok lenni (akartam), akkor rendesen bezöldségelem, és csinálok egy tisztességes húslevesalapot, amit aztán felhasználhatok az ebédhez, miután a melleket kihalásztam belõle. Közben apróra vágom a hagymát, és a majonézt öszekeverem a tejföllel, némi mustárral, porcukorral, sóval, borssal, fehérborssal ízesítem, és semmiképp nem felejtem ki curryt, ami a lelkét adja majd az egész salátának. Ha a hús megfõtt, megvárom, míg kihûl, és kis kockákra vágom. Rászórom a hagymát és a kukoricát, nyakon öntöm az ízesített mártással, összekeverem, és egy-két órát pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.

 

Elkészítési idõ: kb. 45 perc + 1-2 óra pihentetés

Egy adag energiatartalma: kb. 417 kcal (összesen: kb. 1667 kcal)


Folytats a blogon ... katakonyha.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s